یکشنبه ۲۵ آذر ۱۴۰۳ |۱۳ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 15, 2024

آیت الله حق شناس مورد اعتماد حضرت امام (ره)، مقام ومعظم رهبری و مراجع عظام تقلید بود.

به گزارش خبرگزاری حوزه آیت الله استادی، امروز در مراسم بزرگداشت پنجمین سالگرد ارتحال عالم ربانی و معلم اخلاق، آیت الله حق شناس که در مدرسه  عالی دارالشفاء قم برگزار شد با اشاره به ویژگی های اخلاقی و علمی این عالم فقید، گفت: کسانی که دنبال معنویات هستند، نباید فکر کنند معنویت به تنهایی کافی است.

وی با بیان این که آیت الله حق شناس همواره تدریس می کرد و اهل مطالعه و مباحثه بود, افزود: این ها برای ما به خصوص طلاب جوان درس است.

دبیرشورای عالی حوزه های علمیه با بیان این‌که امروز جامعه به افراد با سواد و توانمند نیازمند است, خاطرنشان کرد: متأسفانه برخی از جوانان وقتی به فکر پارسایی و مراقبت می افتند از درس فاصله می گیرند.

آیت الله استادی ادامه داد: امروز کلاس های درس و دانشگاه ها علاوه بر پارسا بودن استاد، با سواد بودن آن را نیز می خواهد, چرا که دو بال تهذیب و علم باهم هستند.

وی با اشاره به آشنایی خود با آیت الله حق شناس گفت: ایشان باوجود کسالت، از تحصیل و کارهای علمی فاصله نگرفت و این برای ما الگو است.

امام جمعه قم با توصیه به طلاب جوان که نباید در کسب معنویات و علم افراط و تفریط کرد، بیان داشت: کسی که می خواهد عالم بشود معنایش این نیست که نهار نخورد و یا بلافاصله بعداز نماز و نهار، بدون استراحت به مباحثه و مطالعه مشغول شود.

وی با بیان این که آیت الله حق شناس در برخورد با اشخاص از روش و سنت پیامبر و ائمه (ع) استفاده می کرد، بیان داشت: این معلم اخلاق با محبت با دیگران برخورد می‌کرد و اگر مخاطب بفهمد که از عمق جان برای او مایه می گذاری، تاثیر گذار خواهد بود.

آیت الله استادی با بیان این  که جوانان نباید فریب ظواهر را بخورند، خاطر نشان کرد: آدم بی سواد نمی تواند الگو باشد. نباید سراغ غیر اهل پارسا برویم. در زمان غیبت باید سراغ فقیه جامع الشرائط برویم .

امام جمعه قم با اشاره به دیگر ویژگی های آیت الله حق شناس, گفت: این عالم فقید، در بیت المال آن قدر مقید بود که هیچ خدشه ای به ایشان در این زمینه وارد نشد.

وی با بیان این‌که هیچ‌وقت سادگی از زندگی آیت الله حق شناس رنگ بر نبست، بیان داشت: ایشان بیش از 50سال وجوهات مقلدین مراجع تقلید را در دست داشت, ولی هیچ وقت خود را گم نکرد.

دبیر شورای عالی حوزه حوزه های علمیه با بیان این که روحانی واقعی کسی است که بتواند اثرگذار باشد, گفت: آیت الله حق شناس هیچ به دیگران اجازه نمی‌داد در مورد مسائل دنیوی صحبت کنند، مگر در خصوص  معنویات؛ و کسانی که اهل تهذیب هستند می توانند این را پیشه خود کنند.

آیت الله استادی، بیان مباحث دینی و اخلاقی به صورت کوتاه را از دیگر ویژگی های آیت الله حق شناس برشمرد و گفت: ایشان علیرغم ساعت‌ها مطالعه مباحث را به صورت کوتاه بیان می کرد.

دبیر شورای عالی حوزه‌های علمیه در پایان به مطالعه کتاب ها, آثار و مباحث آیت الله حق شناس توصیه کرد.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha